Microneedling

Microneedling is een behandeling waarbij er met een speciale Pen een groot aantal kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huideigen, glad collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en meer elastisch, en worden (fijne) lijntjes en rimpels verminderd door de toename van collageen.

Collageen is een eiwit die de huid stevig en glad houdt. Naarmate de huid ouder wordt maakt het lichaam minder collageen aan. De huid word slapper en er ontstaan rimpels. Door miconeedling word het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes dicht te maken met nieuw collageen.

Micro needling is ook uitermate geschikt voor:

  • Littekens: Littekens bestaan uit littekencollageen. Dit collageen is in tegenstelling tot normaal collageen korrelig en bobbelig van structuur. We gebruiken microneedling om het litteken collageen deels af te breken en de bloedcirculatie te optimaliseren.
  • Grove Poriën: het verfijnen van grove poriën is erg lastig omdat hier collageen voor nodig is. Tijdens de needle behandeling word er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoor grove poriën en verfijnt en verstrakt worden.
  • Pigmentatie: de behandeling richt zich ook op het verminderen van zonschade, melasma of ouderdomspigment. Ook de donkere huidverkleuringen die ontstaan na puistjes kunnen met microneedling verminderd worden.
  • Lichaam: op het lichaam kan microneedling toegepast worden bij zwangerschapsstriemen, sinaasappelhuid en littekens.